Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us
 

Terapie Criolipoliza

Hyperbarichospital  >  Terapie Criolipoliza

CRIOLIPOLIZA – TERMOTERAPIE (CRIOTERAPIE)

SISTEMUL DUAL ICE WRAP

Termoterapia este una dintre metodele utilizate în recuperarea medicală, în întreaga lume si reprezintă utilizarea la nivel local a temperaturilor scăzute sau crescute pentru tratarea diverselor afecţiuni precum: afecțiuni dermatologice, afecțiuni reumatismale, inflamaţii, entorse, luxații, întinderi musculare, contracturi musculare, rupturi musculare, contuzii, dureri de spate precum și în tratamentul post-chirurgical.

Unul dintre cele mai importante efecte terapeutice îl reprezintă combaterea durerii atât în faza acută, cât și în cea cronică. În cazul durerii acute este utilizată funcția de răcire, pentru a minimaliza inflamația articulației sau țesutului afectat grăbind vindecarea. Temperaturile pot varia între  5 grade C și – 20 grade C. În ceea ce privește duerea cronică se utilizează funcția de radiofrecvență pentru a crește temperatura corpului până la 42 grade C – 45 grade C. Termoterapia poate combate durerea și distrugerile musculo-scheletale, inclusiv durerea cervicală, a umărului sau sindromul de tunel carpian.

Totodată, această terapie se poate aplica inclusiv după intervențiile chirurgicale estetice, având efect vasodilatator, îmbunătățind aprovizionarea cu oxigen și nutrienți, dar și pentru accelerarea drenajului lichidelor patologice eliminate de organism. De asemenea, reduce edemul și inflamația, crește permeabilitatea membranelor celulare, îmbunătățește hemostaza și scade considerabil nivelul durerii. În cadrul spitalului nostru se pot efectua inclusiv proceduri de criolipoliză, cel mai popular tratament non chirurgical pentru reducerea depozitelor adipoase. Aceasta folosește temperaturile scăzute pentru a reduce numărul de celule grase. Celula adipoasă are o sensibilitate deosebită la temperature scăzute, din acest motiv celelalte tipuri de țesuturi expuse la tratament nu au de suferit.

 

Cu toții ne naștem cu un număr finit de celule adipoase. În urma tratamentului prin expunerea acestor celule la temperaturi scăzute declanșăm fenomenul de apoptoză (moartea celulei adipoase).

După o evaluare a dimensiunilor și formei zonei ce necesită tratament, se alege mărimea aplicatorului folosit și modalitatea de tratament. În cazul în care există un disconfort inițial datorat vacuumului, acesta va dispărea după aproximativ 10 minute.  După finalizarea timpului de tratament, zona expusă este masată timp de 5-10 minute. Posibilitatea de a apărea complicații este scăzută, iar nivelul de satisfacție ridicat.

Procedura nu necesită anestezie și permite reluarea activităților imediat după finalizarea ei. Criolipoliza se adresează oricărei zone acoperite de țesut gras: gușă, zona subtoracală, abdomen superior/ inferior, flancuri (șolduri), coapse intern/ extern, zona subfesieră, genunchi sau gambe.

După tratament nu există restricții de mișcare sau activitate. Poate apărea o durere asemănătoare cu febra musculară sau mâncărimi. Cel mai des este întâlnită înroșirea zonei tratate. Acest fenomen face parte din procesele fiziologice normale ale organismului și dispare în maxim 3 săptămâni. Corpul are nevoie de 4-6 săptămâni pentru a elimina celulele adipoase din zona tratată și de obicei se observă o reducere de 20% a statului adipos din acea zonă.

"Mulțumesc domnului doctor Ion şi personalului de la centrul din Târgu Mureş, unde acum doi ani m-am tratat de necroza de cap femural, gradul 2. Acum sunt refăcută complet şi foarte fericită că am scăpat de amenințarea acestei boli urâte. Sper ca binele făcut să se întoarcă tuturor acestor oameni"

- Madalina I.

"De ce îi recomandăm? Deoarece sunt profesioniști, deștepți, calzi, frumoși, inteligenți. Iar cel mai important aspect este că le pasă! Mulțumim din suflet."

- Cristina H.

"Mult profesionalism şi tehnologie care probabil ar situa centrul acesta undeva în primele locuri în lume. Foarte sigur! Şi bineînțeles, cel mai simpatic doctor ever!"

- Andrea D.