Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us
 

Conditii de externare

Hyperbarichospital  >  Conditii de externare

EXTERNAREA PACIENTILOR

Externarea este un proces coordonat, centrat pe pacient, transparent, proces care incepe imediat dupa internarea pacientului.
După efectuarea vizitei și evaluarea cazurilor internate, medicul curant estimează care dintre pacienții pe care îi are în îngrijire pot fi propuși pentru externare în ziua următoare. Această decizie se comunică pacientului/aparținătorilor.

În cazul în care este necesar transportul la domiciliu al pacientului cu ambulanța, solicitareacătre Serviciul Județean de Ambulanță al județului Mures/ județului de domiciliu va fi transmisă cu minim 24 ore anterior datei efectuării transportului.

Modalitati de externare

Externarea la vindecarea pacientului sau la ameliorarea starii sale de sanatate se face la la indicatia medicului curant, in momentul în care evoluția pacientului este favorabilă sau pacientul este vindecat.

Externarea la cerere: pacientul poate părăsi spitalul la cerere, după ce în prealabil a fost informat de consecințele posibile asupra stării lui de sănătate.

Parasirea spitalului la cerere nu se aplică în cazul bolilor infecţioase transmisibile şi în alte cazuri prevăzute de lege.

Externarea la transferul pacientului în altă unitate spitalicească
Se face la indicatia medicului curant. In situatia transferului pacientului intr-un alt spital, medicul curant va intocmi scrisoarea medicala/biletul de iesire din spital si va atasa toate rezultatele examinarilor si a consulturilor de specialitate efectuate pe parcursul internarii alaturi de copii pe CD ale investigatiilor imagistice de inalta performanta.

Externarea la decesul pacientului
Externarea disciplinara

Documente care se inmaneaza pacientului/apartinatorului la externare.

 • Bilet de ieșire din spital/ Scrisoarea medicală
 • Situatia ingrijirilor la externare si recomandări pentru asigurarea continuității îngrijirilor
 • Copie a înregistrărilor investigaţiilor de înaltă performanţă pacientul are dreptul sa solicite si sa primeasca (o singura data) copii ale examinarilor imagistice de inalata performanta (CT,
  RM, etc)
 • Recomandări pentru dispozitive medicale
 • Adeverinţă medicală
 • Prescripţia medicală în ziua externării pentru medicamente
 • Certificat medical pentru Comisia de evaluare in grad de handicap
 • Materiale educationale
 • Decont de cheltuieli
 • Concediul medical

"Mulțumesc domnului doctor Ion şi personalului de la centrul din Târgu Mureş, unde acum doi ani m-am tratat de necroza de cap femural, gradul 2. Acum sunt refăcută complet şi foarte fericită că am scăpat de amenințarea acestei boli urâte. Sper ca binele făcut să se întoarcă tuturor acestor oameni"

- Madalina I.

"De ce îi recomandăm? Deoarece sunt profesioniști, deștepți, calzi, frumoși, inteligenți. Iar cel mai important aspect este că le pasă! Mulțumim din suflet."

- Cristina H.

"Mult profesionalism şi tehnologie care probabil ar situa centrul acesta undeva în primele locuri în lume. Foarte sigur! Şi bineînțeles, cel mai simpatic doctor ever!"

- Andrea D.