Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us
 

Programul de vizita si accesul apartinatorilor

Hyperbarichospital  >  Programul de vizita si accesul apartinatorilor

PROGRAMUL DE VIZITA SI ACCESUL APARTINATORILOR

Conform OMS 3670/2022 privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare publice, programul de acces al vizitatorilor pacienților internați în Spitalul de Medicină Hiperbară și Recuperare Neuro-Motorie Livezeni, este:

Luni – Vineri:

10.00 – 12.00

16.00 – 18.00

Sâmbată – Duminică:

10.00 – 13.00

15.00 – 18.00

După prezentarea la recepția unității sanitare, accesul vizitatorilor în salon este permis astfel:

  1. a) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;
  2. b) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;
  3. c) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp.

Durata vizitei este limitată la 30 de minute conform OMS 3670/2022. Datorită specificului spitalului nostru, pacienții internați au nevoie de suport psihologic din partea familiei, astfel durata vizitei este de 120 de minute.

În cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, în secțiile/compartimentele fără risc durata vizitei poate fi limitată la 15 minute, iar în secțiile/compartimentele în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul de vizită poate fi suspendat.
Programul de vizită la nivelul unității sanitare poate fi suspendat de manager în situațiile de risc epidemiologic, prevăzute la art. 6 din Legea nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătătii publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Nu este permis accesul vizitatorilor:

  1. a) care prezintă semne clinice de infecții acute;
  2. b) aflati în stare de ebrietate sau sub influența unor substanțe halucinogene.

Vizitatorii au următoarele obligații:

– să poarte echipament de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secției. Echipamentul de protecție va fi asigurat în mod gratuit de către unitatea sanitară;
– să respecte instrucțiunile personalului unității sanitare privind măsurile interne de prevenire a transmiterii infecțiilor.

Pentru pacienții internați pe oricare dintre secțiile/compartimentele unitătii sanitare, la solicitare, cu respectarea drepturilor pacientului, aparținătorii pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza unui program stabilit de medicul șef/coordonator de secție/compartiment, aprobat de directorul medical și afișat la loc vizibil la intrarea în unitatea sanitară.

În cazul pacienților internați care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor ATI, accesul unui însoțitor poate fi permanent, cu respectarea măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecțiilor și cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment.

Este strict interzis vizitatorilor ca pe perioada vizitei să filmeze sau să fotografieze pacientul fără acordul expres al acestuia.

Măsuri suplimentare:

  • Vizitatorul/aparținatorul va fi înregistrat într-un registru aflat pe secție, unde se vor trece urmatoarele date: data și ora vizitei, nume/prenume vizitator/aparținător, nume pacient, secția/compartimentul.
  • Vizitatorilor/aparținătorilor cu semne sau simptome de boli infecțioase li se va interzice accesul în spital/secție/compartiment.
  • Este recomandat a se evita vizita aparținătorilor copii sub 14 ani.
  • Pe parcursul programului de vizitare, personalul medical poate solicita vizitatorilor/aparținătorilor să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului în situații de urgență medicală și în cazul în care conduita lor este necorespunzatoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.

"Mulțumesc domnului doctor Ion şi personalului de la centrul din Târgu Mureş, unde acum doi ani m-am tratat de necroza de cap femural, gradul 2. Acum sunt refăcută complet şi foarte fericită că am scăpat de amenințarea acestei boli urâte. Sper ca binele făcut să se întoarcă tuturor acestor oameni"

- Madalina I.

"De ce îi recomandăm? Deoarece sunt profesioniști, deștepți, calzi, frumoși, inteligenți. Iar cel mai important aspect este că le pasă! Mulțumim din suflet."

- Cristina H.

"Mult profesionalism şi tehnologie care probabil ar situa centrul acesta undeva în primele locuri în lume. Foarte sigur! Şi bineînțeles, cel mai simpatic doctor ever!"

- Andrea D.