Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us
 

Parteneri

Hyperbarichospital  >  Parteneri

Spitalul de Recuperare și Reabilitare Neuro-motorie și Medicină Hiperbară dispune de un spațiu nou creat, de peste 3.000 mp, destinat serviciilor de kinetoterapie, fizioterapie, logopedie, psihoterapie comportamentală şi medicină hiperbară. Investiția inițială s-a ridicat la peste 4 milioane de euro și cuprinde, pe lângă spațiul alocat celor trei camere hiperbare, cinci cabinete individuale de tratament, două săli de recuperare de peste 400 mp, două săli de fizioterapie, cafeterie, sală de conferințe, cu o structură funcțională compusă din compartimentul de recuperare, medicină fizică și balneologie – recuperare medicală neurologică destinată spitalizării continue cu o capacitate de 26 de paturi, dintre care patru paturi pot fi utilizate în caz de necesitate ca paturi de terapie intensivă, dar și compartimentul cu opt paturi alocat spitalizării de zi pentru recuperare, medicină fizică și balneologie.

Activitatea complexă multidisciplinară desfășurată în spital definește oferta de servicii medicale de recuperare, având ca obiectiv prevenirea sau reducerea la minim a consecinţelor fizice, funcţionale, psihice sau socioprofesionale rezultate din apariţia unei boli. Astfel, Spitalul de Recuperare Neuro-motorie și Medicină Hiperebară este dotat cu cele mai moderne dispozitive medicale destinate recuperării neuromotorii unice în ţară, printre care: roboţi de mișcare, atât staționar (PRODROBOT), cât şi autonomi (exoschelete de diferite tipuri), THERASUIT THERAPY, PedisuitTherapy, Spider Therapy dedicate pacienților cu paralizie cerebrală, sisteme pentru terapia în suspendare pentru adulţi, dispozitive pentru reeducarea staticii bipodale şi unipodale asistate de calculator, electrostimulare funcțională avansată pentru simularea mersului sau a mişcării complexe a mâinii, aparatură performantă destinată fizioterapiei precum hipertermia, Shokwave, Delta, Criolipoliza etc., alături de tehnicile specifice folosite în kinetoterapie.

În ultimii ani, în contextul internaţional actual al sistemelor de sănătate, profilul unui astfel de spital de recuperare a câştigat o importanţă deosebită pe piaţa serviciilor medicale, pornind de la premisa că un bolnav care a fost corect tratat şi reabilitat se poate reintegra mai rapid şi eficient atât profesional şi social, cu un minim impact economic. În cadrul spitalului nostru, aparatura de ultimă generație precum Prodrobot, Thera Trainer, I-GO, Virtual Reality sau Sprintex face posibilă recuperarea pacienților în cele mai bune condiții şi oferă posibilități de stocare şi evaluare a datelor astfel încât, ulterior să existe posibilitatea analizării evoluției stării pacienților pe parcursul programului de recuperare.

Misiunea echipei medicale reunește două noi concepte: asocierea tehnicilor de recuperare neuromotorie cu oxigenoterapia hiperbară, o metoda neinvazivă de tratament destinată accelerării capacitații de recuperare datorită efectelor terapeutice demonstrate științific, cel mai important fiind NEUROPLASTICITATEA indusă de acest tratament, iar obiectivul Spitalului de Recuperare Neuro-motorie și Medicină Hiperbară este de a oferi pacienților șanse reale de recuperare şi reintegrare cât mai rapidă în familie şi mediul socio-profesional. Astfel, aparatura medicală şi tehnologia de ultimă generație de care dispunem, precum şi o echipă tânără şi dinamică, formată din medici specialişti şi terapeuţi cu o experiență impresionantă şi cursuri de specializare realizate la instituții de prestigiu din Romania şi din străinătate sunt factori cheie de succes care contribuie la îndeplinirea cu succes a obiectivelor medicale propuse. Nu în ultimul rând, merită subliniat şi faptul că acest spital îşi desfășoară activitatea după standarde europene, din punct de vedere al protocoalelor şi echipării medicale, cadru care permite echipei alcătuite din profesioniști reputați, cu un înalt nivel de pregătire, să ofere soluții integrate de tratament, dar si un mediu ambiant plăcut, în care pacienții să beneficieze de un act medical optim.

"Mulțumesc domnului doctor Ion şi personalului de la centrul din Târgu Mureş, unde acum doi ani m-am tratat de necroza de cap femural, gradul 2. Acum sunt refăcută complet şi foarte fericită că am scăpat de amenințarea acestei boli urâte. Sper ca binele făcut să se întoarcă tuturor acestor oameni"

- Madalina I.

"De ce îi recomandăm? Deoarece sunt profesioniști, deștepți, calzi, frumoși, inteligenți. Iar cel mai important aspect este că le pasă! Mulțumim din suflet."

- Cristina H.

"Mult profesionalism şi tehnologie care probabil ar situa centrul acesta undeva în primele locuri în lume. Foarte sigur! Şi bineînțeles, cel mai simpatic doctor ever!"

- Andrea D.