Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us
 

Terapie Cryo-Ultrasunete

Hyperbarichospital  >  Terapie Cryo-Ultrasunete

Terapia Cryo-Ultrasunete

Terapia Cryo-ultrasunete este o terapie fizică aplicată cu ajutorul unui dispozitiv conceput să emită ultrasunete alături de crioterapie, combinând astfel atât avantajul intrinsec al criogeniei aplicată direct pe țesuturi, cât și cel al toleranței mult mai mari a ultrasunetelor la temperaturi scăzute.
Acest dispozitiv medical este capabil să genereze în același timp două forme diferite de energie, unul de tip mecanic (ultrasunete) și unul de tip termic pentru îndepărtarea căldurii.

Această tehnică, experimentată deja în anii 1928-1938 și definită mai bine în anii următori, folosește o vibrație mecanică la frecvența ultrasonică (adică peste 20 KHz, în practică 1 MHz este frecvența utilizată universal astăzi) pentru a exploata efectele sale biologice în scopuri terapeutice.

În domeniul terapeutic, efectul mecanic al vibrațiilor moleculare este exploatat în principal (consecința directă a oscilației aplicate) și efectul termic rezultat, care, dacă este excesiv, trebuie să fie limitat cu măsuri corespunzătoare (limitarea densității de putere aplicată, aplicație pulsată). Deși termenul “ultrasunete” folosit în mod obișnuit poate sugera unde de natură acustică, adică propagate în aer, în realitate capul de aplicare utilizat (care conține traductorul de la energie electrică la energia mecanică) este proiectat și optimizat pentru cuplarea optimă în mediu lichid (apă, gel și evident, de asemenea, corpul uman care, după cum se știe, este alcătuit din aproximativ 70% apă). Efectele terapeutice principale ale ultrasunetelor sunt: analgezice (datorat atât căldurii, cât și micro-masajului produs de vibrații la nivelul terminațiilor nervoase sensibile), de eliminare a contracturilor musculare, vasculare (vasoconstricție), metabolice, anestezic local (efectul temperaturii scăzute asupra terminațiilor nervoase).

Cum funcționează Terapia Cryo-ultrasunete?

Acțiunea antiinflamatoare, analgezică și antiedematoasă depinde de anumiți factori: factorul mecanic, care determină un „micro-masaj” în profunzime; factorul termic: creșterea temperaturii cauzată de ultrasunete favorizează vascularizarea și eliminarea moleculelor responsabile de inflamație (metaboliți toxici).
Combinarea acestor două tehnologii are un efect analgezic și antiinflamator profund. Cryo-ultrasunetele este o terapie deosebit de eficientă pentru tratamentul leziunilor musculare și tendinopatiilor, chiar și în fazele acute, subacute și cronice, accelerând procesul de vindecare și de reluare rapidă a activității datorită întreruperii ciclului “spasm durere-inactivitate”. Prin urmare, această tehnică este indicată în special în reabilitarea sportivă, unde recuperarea rapidă a unui sportiv accidentat este astfel posibilă.

Terapia Cryo-ultrasunete asigură:
– îmbunătățirea fluxului sanguin și a microcirculației
– reducerea durerii și a inflamației
– reducerea umflăturii
– creșterea metabolismul celular
– scăderea retenției de lichide
– creșterea producției de colagen și proteinelor glicozilate
– un tratamentul nedureros și sigur

Indicații ale Terapiei Cryo-ultrasunete
– Discopatie
– Durere ligamentară
– Epicondilita acută/ cronică
– Gonartroză
– Boala Bechterew
– Boala Dupuytren
– Celulita adipoasă
– Celulita fibroasă
– Nevralgie acută
– Retenție intracelulara a apei
– Nevralgie de nerv occipital
– Nevralgie intercostală
– Cicatrici cu evoluție cheloidă
– Periatrită scapulo-humerală
– Periartrita cu durere acută/ cronică
– Contracție musculara deltoidă / dorsală
– Contracție musculară a coapsei
– Contracție musculară cvadriceps/ trapez
– Radiculită acută/ cronică
– Rigiditate articulară
– Sciatică acută
– Spondilită anchilozantă
– Coxartroză
– Tendinită acută/ cronică
– Tendinită degenerativă
– Țesut cicatrizat
– Hematom organizat

 

"Mulțumesc domnului doctor Ion şi personalului de la centrul din Târgu Mureş, unde acum doi ani m-am tratat de necroza de cap femural, gradul 2. Acum sunt refăcută complet şi foarte fericită că am scăpat de amenințarea acestei boli urâte. Sper ca binele făcut să se întoarcă tuturor acestor oameni"

- Madalina I.

"De ce îi recomandăm? Deoarece sunt profesioniști, deștepți, calzi, frumoși, inteligenți. Iar cel mai important aspect este că le pasă! Mulțumim din suflet."

- Cristina H.

"Mult profesionalism şi tehnologie care probabil ar situa centrul acesta undeva în primele locuri în lume. Foarte sigur! Şi bineînțeles, cel mai simpatic doctor ever!"

- Andrea D.