Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us
Hyperbarichospital  >  Media   >  Accesul Mass-media în Spitalului de Recuperare Neuro-motorie și Medicină Hiperbară

Accesul Mass-media în Spitalului de Recuperare Neuro-motorie și Medicină Hiperbară

Scopul relațiilor cu mass-media este acela de a spori reputația unei organizații/instituții şi de a influența și informa publicul țintă, în cazul spitalului nostru –  pacienții care ni se adresează în vederea furnizării serviciilor medicale.

Relația cu mass-media se desfășoară numai prin intermediul purtătorului de cuvânt care va realiza și va asigura transmiterea mesajelor spitalului.

Reprezentanții mass-media care intenționează să intre în incinta Spitalului de Recuperare Neuro-motorie și Medicină Hiperbară în scop profesional au obligația de a depune o cerere de acces la recepția spitalului. Solicitarea va trebui să cuprindă:

 1. Nume/prenume solicitant
 2. Entitatea pe care o reprezintă
 3. Scopul pentru care se solicita accesul în spital
 4. Data la care se dorește accesul în spital
 5. Durata estimată a vizitei

Pe parcursul vizitei, reprezentanții mass-media vor purta halat și ecuson de identificare.

Purtătorul de cuvânt va însoți reprezentanții mass-media în spital, va acorda interviuri și va pune la dispoziție informații de interes public, ținând cont de prevederile legale, de asemenea va asista reprezentanții mass-media în cazul unor interviuri de la pacienți si se asigură ca a fost completat formularul de acord al pacientului în vederea înregistrării audio/foto/video. Acordarea unui interviu de către pacient reprezentanților mass-media poate avea loc în condițiile menținerii intimității celorlalți pacienți prezenți din salon.

Accesul în incinta spitalului a reprezentanților mass-media acceptați în situații epidemiologice particulare (epidemie) se va face respectând următoarele condiții:

 • informarea reprezentanților mass-media privind situația epidemiologică (epidemie);
 • efectuarea triajului epidemiologic în vederea identificării persoanelor care prezintă semne sau simptome de boală (ex. viroze respiratorii/gripă: rinoree, tuse, febră, contact cu cazuri de îmbolnăvire în familie sau la locul de muncă) ;
 • interzicerea accesului persoanelor care prezintă simtomele unei infecții;
 • accesul în secție: în zona de fitru se va efectua echiparea reprezentanților mass-media: botoșei pentru încălțăminte, halat, mască (acoperă nasul și gura), dezinfecția igienică a mâinilor cu soluție alcoolică și fricționare 30 secunde sub supravegherea personalului medical;
 • se interzice accesul în saloanele cu pacienți;
 • la ieșirea din secție reprezentanții mass-media se vor dezechipa și după dezinfecția mâinilor se părăsește secția pe traseul urmat anterior.

Reguli privind accesul reprezentanţilor mass-media în incinta spitalului

 • Toți reprezentanții mass-media care vor oferi informații înregistrate audio/video de pe teritoriul sau în legătură cu spitalul au obligația de a asigura informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor.
 • În incinta spitalului, accesul şi vizitarea se face numai însoțit de către purtătorul de cuvânt sau altă persoană(e) desemnata de manager, respectând zonele cu acces interzis publicului.
 • Accesul reprezentanților mass-media va fi permis pe teritoriul spitalului numai dacă aceștia își asumă prin semnătură respectarea prezentelor reguli.
 • Accesul în secțiile spitalului se face numai echipat corespunzător cu halat, încălțăminte specială şi ecuson pentru identificare, în zonele şi în intervalul orar, astfel încât să nu tulbure activitatea cadrelor medicale sau programul pacienților si numai cu aprobarea managerului.
 • Reprezentanții mass-media nu vor recurge la înșelăciune în vederea obținerii unor informații susținând că sunt persoane angajate ale spitalului.
 • Reprezentanții mass-media nu vor lua interviuri, nu vor efectua filmări sau fotografii ale pacienților din cadrul spitalului decât după ce se va obține acordul scris al acestora.
 • Reprezentanții mass-media care vor obține si utiliza informații din cadrul spitalului folosind mijloace de înregistrare audio/video ascunse se fac răspunzători pentru faptele lor şi vor suporta consecințele. Utilizarea metodelor menționate atrage după sine interzicerea accesului în cadrul spitalului cu alte ocazii pe termen nelimitat.

No Comments

Leave a Reply