Orar

Non-Stop

+40265.511.022

office@hyperbarichospital.ro

Livezeni Nr. 313

547365 jud. Mures

Follow Us

Studiu de caz 2

  • Nume pacient: D.T.I.
  • Data naşterii: 21.07.1979
  • Vârstă: 34 ani
  • Sex: masculin
  • Diagnostic: Necroza avasculara cap femural drept, stadiul I/II Ficat&Arlet
  • Tratament aplicat: 22 de sedinte de oxigenoterapie hiperbara.

Pacientul in varsta de 34 de ani s-a prezentat in cadrul Centrului de Medicina Hiperbara Constanta in data de 26.07.2013 in vederea inceperii terapiei de oxigenare hiperbara, singura metoda de tratament neinvaziva destinata ischemiilor osoase.

Pacientul efectueaza o prima serie de 15 sedinte de tratament, in timpul carora (dupa sedinta nr. 8) are loc prima evaluare RMN, care a evidentiat reducerea edemului osos (reducerea hipersemnalului in secventa STIR) la nivelul capului femural drept. La 7 zile de la incheierea primei serii de tratament, se efectueaza un al doilea RMN de control, in urma caruia s-a putut observa reducerea masiva a hipersemnalului in secventa STIR (edem osos) si incarcarea omogena a hiposemalului in secventa T1.

In aproximativ trei saptamani de la aceasta evaluare, pacientul revine in cadrul Centrului de Medicina Hiperbara Constanta pentru reluarea tratamentului de oxigenare hiperbara, efectuand inca 7 sedinte de oxigenoterapie hiperbara. Dupa o scurta pauza (6 zile) de la efectuarea acestor sedinte, pacientul este supus unei noi evaluari RMN, in urma careia s-a putut constata disparitia completa a edemului osos de la nivelul capului femural dept (lipsa hipersemnal STIR) si semnal normal in secventa T1, ceea ce inseamna vindecarea fara sechele a necrozei de cap femural.